söndag 8 februari 2009

Kasvot kehon karttana


Selkäkipujenkin syyn voi selvitä kasvovyöhyketerapiassa.

Vyöhyketerapia on monelle tuttu hoitomuoto mutta harva on tutustunut sen nuorempaan sisarushoitoon, kasvovyöhyketerapiaan. Muutama vuosi sitten Suomeen rantautunut menetelmä on tanskalaisen vyöhyketerapeutti Lone Sörensen Lopezin vuosikymmeniä kestäneen kehittelyn tulos.

- Tanskassa kasvovyöhyketerapia tuli tämän vuoden alussa Kelan korvauspiiriin. Vyöhyketerapia on Tanskassa suosituin vaihtoehtolääketieteen muoto ja Kela on korvannut klassisen vyöhyketerapian jo vuodesta 2007, kertoo dipl.kasvovyöhyketerapeutti Ulla Mattfolk.

Kauneuskeskus Wilhelmiinassa kasvovyöhyketerapiahoitoja tekevä Mattfolk on ensimmäisiä Sörensen Lopezin menetelmän mukaan Suomessa koulutettuja terapeutteja. Kasvovyöhyketerapiasta voi olla apua monenlaisiin vaivoihin, vaikka hoidetaan kasvoja. Kyse on koko kehoon kohdistuvasta hoitomuodosta.

Kasvot ovat mikrosysteemi jotka käsittää koko kehon, aivan kuten korvatkin ovat kehon mikrosysteemi. Kasvovyöhyketerapia täydentää perinteistä vyöhyketerapiaa, mutta näitä hoitoja ei voida tehdä samalla kertaa, koska ne neutralisoivat toistensa vaikutukset.

Kasvovyöhyketerapiaa on yhdistelmä itämaista lääketiedettä, eteläamerikkalaisten intiaani-heimojen vyöhyketerapiateknikkaa sekä modernia neurologista tutkimusta.

- Kasvojen alueelta löytyy kaksikymmentä meridiaanien päätöspisteitä joiden avulla voidaan hoitaa kehoa. Hoitoa aloitetaan noin sanotulla vikaetsintämenetelmällä. Silittelyn kaltaisella hieronnalla etsitään kasvoista kipein ja turvonnein kohta. Hoitoa ei tehdä pääasiallisesti oireiden vaan syyn perusteella. Jos esim. selkä on kipeä todellisen syyn voi löytyä maksasta.

- On muistettava että jos puhutaan esim. viasta maksasta kyseessä on joku yleensä vaaraton toiminnallinen epätasapaino joka vaikuttaa kehoon. Vakavat sairaudet ovat aivan eri asia ja silloin ohjaan hakeutumaan lääkäriin.

Vaikka vyöhyketerapia on ennen kaikkea sairauksien ennaltaehkäisyyn tähtäävä hoitomuoto, sillä on saatu hyviä tuloksia myöskin erilaisien sairauksien hoidossa. Hoito kestää tunnin ja puolet ajasta kuluu hermohoitoon. Kasvoista löytyy yli 560 hermopistettä ja valittuja pisteitä kosketaan tietyn ajan. Hermopisteitä hoitamalla on saatu todella ihmeellisiä tuloksia esim. alaraajahalvauksen tai aivoverenvuodon kokeneilla potilailla, Mattfolk vakuuttaa. Aamuset 21.01.09.Hannele Sivonen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar