Vyöhyketerapian avulla voidaan hoitaa monia erilaisia vaivoja sekä myös lievittää sairauksien aiheuttamia ongelmia. Ulla Mattfolkin kädet ovat oppineet lukemaan ihmisen kehon heijastuspisteitä, jotka ovat usein samalla myös akupisteitä. Kesäkuun puolivälin jälkeen Ulla on työskennellyt pääsääntöisesti Kauhajoella Topeekalla sijaitsevassa hoitotilassaan.
Hän on toiminut vuodesta 2002 lähtien dipl. vyöhyketerapeuttina. Aiemmin hän on myös työskennellyt mm. biologian opettajana.
– Minulla oli jo nuorena selkäongelmia, joiden vuoksi kävelykykyni heikentyi, ja myös halvaannuin pahimmassa vaiheessa. Toisen selkäleikkauksen jälkeen löysin asuinkunnastani Närpiöstä vyöhyketerapeutin. Hoito sattui aluksi, mutta sain avun ja tulos oli kuin ihme. Sitä kautta innostuin itse vyöhyketerapiasta, selventää Ulla Mattfolk.
Närpiöläinen Ulla Mattfolk avasi Kauhajoelle hoitopisteen. Vyöhyketerapian avulla hän kuvassa käsittelee asiakkaan jalkaleikkauksen jälkeisiä vaivoja.
Närpiön ohella nainen on työskennellyt myös Turussa, jossa hän aloitti tohtorin väitöskirjan teon kehon itseparannussysteemistä.
Kauhajoella hän tekee sekä koko kehon vyöhyketerapiaa että kasvovyöhyketerapiaa.
– Ihmiskehon hermosto on rakennettu niin, että syntyy koko kehon karttoja/ vyöhykkeiden muodostamia ”peilikuvia” vartalosta. Asia perustuu juuri hermostoissa oleviin reflekseihin.
– On olemassa sekä takaisin- että eteenpäin syötetyt refleksit, kuten vaikka kävellessä tietää käyttävänsä koko kehoa. Silloin aivon sensoriseen keskukseen tulee sisään ärsyke, joka käsitellään aivoissa, sitten se kiertää etulohkoon, ja sieltä motorisen keskuksen kautta ulos, Ulla selittää.
Näin ollen syntyy hermoärsykekiertoja kehossa, ja hoidossa juuri kyseiset kierrot voidaan käyttää tasapainon aikaansaamiseksi kehossa.
Apua monenlaisiin vaivoihin
Vyöhyketerapian avulla saadaan apua muun muassa fibromyalgiaan, verenkiertohäiriöihin, useisiin naisten ja miesten hormonaalisiin vaivoihin, mahavaivoihin, niska- ja hartiaongelmiin, migreeniin sekä astmaan. Ehdottomasti yleisin syy tulla hoitoon on kipu sen erilaisissa muodoissa.
– Astma on tauti, jota ei voi parantaa, mutta sen oireita voidaan vyöhyketerapialla tehokkaasti lievittää. Silloin hoidetaan polvesta alaspäin olevia sekä käsissä olevia heijastuspisteitä.
Diabeetikoiden kohdalla tärkeä painopistealue on jalkojen huonon verenkierron lievittäminen.
Kasvovyöhyketerapia
Ennen hoidon aloittamista Ulla menee potilaan henkilökohtaiset tausta-asiat lävitse. Hoidon kannalta on tärkeää tietää mahdollisista lääkityksistä. Kortisonin tai muun immuunijärjestelmään vaikuttavan lääkityksen aikana ei voi hoitaa, eikä kuumeisena.
– Jos on sydämentahdistin, keinonivel tms., ei niihin liittyviä heijastuspisteitä saa hoitaa. Koko kehon vyöhyketerapiaa ei saa myöskään tehdä epilepsiaa sairastaville ihmisille, koska hoito voi vaikuttaa niihin kohteisiin, jotka ovat vaurioituneita aivoissa.
Ulla Mattfolk lisää, että kasvovyöhyketerapia soveltuu epileptikoillekin. Siinä hoidetaan hellävaraisesti vain kasvohermoja, vaikka vaikutus ulottuu koko kehoon. Kasvovyöhyketerapia on lähes 30 vuoden kehitys- ja tutkimustyön tulos.
– Sitä on tehty Suomessa 2005 lähtien, jolloin minä olin täällä ensimmäisten joukossa saamassa siihen koulutuksen.
Kasvovyöhyketerapia on hyväksytty käytettäväksi koko Tanskan sairaaloissa.
Ulla kertoo keskimääräisen hoitokerran kestävän aikuisilla noin tunnin ajan ja lapsilla puolisen tuntia. Ulla Mattfolk (050–435 2723) työskentelee tällä hetkellä Hoitola Terveyttä Käsillä Sirpa Jaakkolan vieressä olevissa omissa tiloissa. Ulla mainitsee aikanaan siirtyvänsä Sirpa Jaakkolan idean pohjalta Kauhajoelle toteutettavan hoitokeskuksen tiloihin. –j-pl-r-
9/11 guilty pleas delayed after US government objects
31 minuter sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar