söndag 9 november 2008

Flytten och studierna

Efter stor tvekan har jag nu äntligen tagit steget ut. Jag har flyttat till Åbo. Familjen stannar här i Närpes.

Varför då, kanske ni undrar? Är det skilsmässa på gång?

Det finns väl inget annat skäl till att flytta eller? I mitt fall blir det fråga om långpendling. Har hyrt en lägenhet i Åbo, där jag kommer att bo i veckorna. Och veckosluten tillbringas i Närpes hos familjen. Jobbigt blir det säkert. Men det ger också många möjligheter.

Orsaken är arbetssituationen här hemma. Blev utan lärarjobb i höst och terapijobbet räckte inte till. Nu fortsätter terapijobbet här hemma och dessutom i Åbo. Så förhoppningsvis man klarar sig. I Åbo hittas jag hos Wilhelmina och vid Kuntoutustiimi.

En annan och betydligt mera spännande orsak är mina planer på att doktorera. Det är någonting som länge legat mig varmt om hjärtat, och nu då barnen är stora och inget fast jobb hindrar har jag chansen. Så mina 50+ år till trots så tog jag det stora hoppet ut i det okända. Visst kändes det hisnande, men nu har jag landat, och det känns faktiskt härligt.

Vad skall jag doktorera på? Meridianerna, eller kroppens självläkande förmåga. Ända sedan jag själv blev botad, av reflexologin, från mina långvariga ryggsmärtor, som tidvis invalidiserade mig, har jag ihärdigt forskat i självläkningsförmågan. Meridianer, akupunkter och reflexologiska system kommer att vara huvudämnet. Kroppen indelas i fraktala, topologiska mikrosystem, vars effekter skall bevisas. Det har aldrig förr gjorts. Det är en mycket spännande utmaning.

Att finna någon som vill fungera som handledare för ett så banbrytande projekt har däremot visat sig vara ytterst svårt. Många, många av akademikerna vet inte ens vad en meridian är, än mindre något om mikrosystem eller självläkning. Finns det någon som känner till en professor eller liknande som kan hjälpa så hör av er till mig.

I dagens läge har jag flera namn som lovat hjälpa till. Den mest utbildade av dem är Anu Mäkelä, läkare, och doktor i många ämnen, f.n. professor i biokemi vid Helsingfors Universitet. Laser är hennes specialitet.

En annan kunnig man är Matti Pitkänen, fil.dr i teoretisk fysik, fri forskare. Hans idéer om topologisk geometrodynamik är ytterst intressanta och användbara för mina studier. Eftersom hans teori omfattar många olika ämnen är den också kontroversiell. Alla teorier som omfattar många ämnen är det, men för helhetsforskning krävs många ämnen. Därför spelar det ingen roll i mitt fall. Det finns ingen "etablerad" teori på området. Han är den som kanske kommit längst på det kvantbiologiska området.

Hjärnforskaren, fil.dr., emeritus prof. Matti Bergström har också lovat hjälpa till. Just nu skall vi titta på hans tvåpolshjärna. Ledig tid just nu går till studier av Eccles böcker. En hjärnmodell och enkel modell över nervsystemets funktion måste arbetas fram. Modellen skall sedan användas vid testning av nervsystem och meridianer. Kvantbiologi är en del.

Fast just nu blir det mest städning, marknadsföring, jakt på "troféer" i möbelväg mm. mera praktiska saker.

Framtiden blir spännande som ett äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar